Ilves Röjötöö
Tortilla, voi, naudan jauheliha, juusto, aurajuusto, sipuli, valkosipuli, savukinkku, olut, keltainen paprika, vihreä chili, avocado, tuore korianteri.
Leikkaa neljä sipulia varsineen sekä yksi isohko paprika ohuiksi viipaleiksi. Hienonna pari kolme chiliä ja neljä valkosipulin kynttä.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista jauhelihaa (700g) pari minuuttia, lisää sipuli, paprika, valkosipuli ja chili, paistele vielä hetki eli pari minuuttia. Mausta suolalla mustapippurilla, juustokuminalla ja paprikajauheella. Lisää pari desiä suosikki oluttasi ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes olut haihtunut. Lisää pussi juustoraastetta (mielellään sellaista jossa Goudaa) sekä puolikas aurajuusto (n. 85g).
Poista avocadosta kivi ja kuoret. Leikkaa avocadon puolikkaat siivuiksi ja hienonna 1 ruukku/puntti korianteria. Sulata voi (200g) pienessä kattilassa.
Kuumenna iso paistinpannu keskilämmöllä ja kun sopivan kuuma/lämmin nakkaa iso tortilla(28cm) pannulle ja voitele voisulalla kuumenna n. minuutti ja käännä, voitele taas voi sulalla, kuumenna ja käännä.
Täytä lätty keskeltä ensin cheddar siivuilla sitten palvikinkkua ja palvikinkun päälle jauhelihaseosta lopuksi murenna päälle hieman aurajuustoa sekä lisää avocadoa ja korianterisilppua. Taittele reunat täytteiden päälle tiiviisti ja käännä vielä kerran. Voitele voisulalla ja nosta lautaselle. Päälle voi laittaa juustoraastetta, chiliä ja korianteria.
Tässä juhannuksen kunniaksi vuosi sitten erään kirjoittajan tajunnan(tajuttomuuden) virrasta poimittu ja reseptiksi muutettu pläjäys. Maistuu parhaiten kylmän juoman kaverina.